Risotto con funghi

Francesca
Risotto con funghi
Kategorie receptu: 

Podzimní dny přímo vybízejí k vycházce do lesa a sběru hub. Těch skvělých a jedlých lze v těchto dnech najít celou řadu, proto si v následujícím předpisu představíme naprostou klasiku, a to risotto s houbami. A nenechme se zmýlit, protože symfonii chutí v tomto úžasném pokrmu, který nás dokonalou vyvážeností chutí doslova přibije k židli, klidně sehrají i bedle.

INGREDIENCE pro čtyři osoby:

300 g rýže

75 g jemně nakrájené cibule

1,5 l hovězího vývaru

60 g másla

100 g Parmigiano reggiano

20 ml olivového oleje (extra virgine)

400 g hub (čerstvých nebo mražených)  - mohou být žampiony, ale i bedle, lišky, nebo hřiby smrkové

1 stroužek česneku

nasekaná hladkolistá petželka

sůl