Osso buco
Osso buco znamená v překladu vlastně dutá kost. V tomto případě počítáme s morkovou kostí telecí, tedy s mladým masem. Tohle fantastické jídlo se dá připravit v několika variantách, typické pro ten který italský region. Dnes si představíme verzi, kde figurují rajčata. Nebudu tedy zdržovat zbytečným povídáním, rovnou začněme.
INGREDIENCE pro dvě osoby:
1/2 telecí kližky s morkovou kostí
1 stroužek česneku jemně nasekaného
1 cibule nasekaná nadrobno
1 mrkev nadrobno nakrájená
1 stonek řapíkatého celeru nadrobno nakrájeného
1 dcl bílého suchého vína
2 zralá rajčata San Marzano (oloupaná a zbavená jadérek), pokud nemáme k dispozici San Marzano, tak použijeme 4 - 6 datlových rajčat
3 dcl domácího hovězího vývaru
2 lžíce domácího rajčatového protlaku
1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
sůl, pepř
hladká mouka na obalení