Penne a fusilli s gorgonzolou, hruškou a ořechy
Představme si krásný podzim, který hraje rozmanitými barvami. Vše okolo nás svůdně voní pozdním aroma dozrávajícího ovoce. Slunce ještě láká k procházce, ale přesto se již rádi vracíme do tepla domova. Osobně miluji chvíle, kdy s košíkem naplněným vonícími ořechy, hruškami a dalšími plody podzimu otevřu dveře svého domu, potěším se pohledem na roztopená kamna a začnu vařit dobroty z právě přinesených surovin. Tak se s vámi teď podělím o jeden typicky podzimní recept, který, tedy podle mne, zalahodí jazyku a navíc potěší i duši. Dejme se tedy do přípravy a otevřeme svoje smysly. Lahodná vůně se totiž ponese celým domem...
Ingredience pro 4 osoby:
250 g těstovin typu penne
150 g těstovin fusilli
2 hodně zralé oloupané hrušky bez jádřinců nakrájené na větší kostky
250 g Ricotty
150 g Gorgonzoly
75 g Parmigiano Reggiano vcelku (sami si nastrouháme)
2 vejce
200 ml tučné smetany
5 vlašských ořechů
muškátový oříšek
bazalka
sůl, pepř
olivový olej (extra virgin)
máslo