Penne a fusilli s gorgonzolou, hruškou a ořechy

Francesca
Kategorie receptu: 

Představme si krásný podzim, který hraje rozmanitými barvami. Vše okolo nás svůdně voní pozdním aroma dozrávajícího ovoce. Slunce ještě láká k procházce, ale přesto se již rádi vracíme do tepla domova. Osobně miluji chvíle, kdy s košíkem naplněným vonícími ořechy, hruškami a dalšími plody podzimu otevřu dveře svého domu, potěším se pohledem na roztopená kamna a začnu vařit dobroty z právě přinesených surovin. Tak se s vámi teď podělím o jeden typicky podzimní recept, který, tedy podle mne, zalahodí jazyku a navíc potěší i duši. Dejme se tedy do přípravy a otevřeme svoje smysly. Lahodná vůně se totiž ponese celým domem...

Ingredience pro 4 osoby:

250 g těstovin typu penne

150 g těstovin fusilli

2 hodně zralé oloupané hrušky bez jádřinců nakrájené na větší kostky

250 g Ricotty

150 g Gorgonzoly

75 g Parmigiano Reggiano vcelku (sami si nastrouháme)

2 vejce

200 ml tučné smetany

5 vlašských ořechů

muškátový oříšek

bazalka

sůl, pepř

olivový olej (extra virgin)

máslo