Dnes si připravíme jehněčí maso, které patřičně ochutíme domácím bazalkovým pestem. Na první pohled to sice vypadá poměrně složitě, což nás může od přípravy tohoto skvělého pokrmu odradit, ale nenechme se zmást. Jakákoliv další slova, která zdržují, jsou zbytečná, pojďme se pustit do vaření.
INGREDIENCE PRO 4 OSOBY:
MASO:
750 g jehněčího hřbetu
1 celý stroužek česneku
1 lžička muškátového oříšku
1 lžíce bezlepkové hladké mouky
špetka soli a pepře
BAZALKOVÉ PESTO:
1 velký svazek bazalky
4 stroužky česneku
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
1/2 šálku piniových semínek
3/4 šálku extra panenského olivového oleje
1/2 šálku Parmigiano Reggiano
1/2 šálku Pecorino Romano
PŘÍLOHA:
500 g brambor