In cucina

Francesca
Jehněčí hřbet s bazalkovým pestem
Kategorie receptu: 

Dnes si připravíme jehněčí maso, které patřičně ochutíme domácím bazalkovým pestem. Na první pohled to sice vypadá poměrně složitě, což nás může od přípravy tohoto skvělého pokrmu odradit, ale nenechme se zmást. Jakákoliv další slova, která zdržují, jsou zbytečná, pojďme se pustit do vaření.

INGREDIENCE PRO 4 OSOBY:

MASO:

750 g jehněčího hřbetu

1 celý stroužek česneku

1 lžička muškátového oříšku

1 lžíce bezlepkové hladké mouky

špetka soli a pepře

BAZALKOVÉ PESTO:

1 velký svazek bazalky

4 stroužky česneku

1/2 lžičky soli

1/2 lžičky pepře

1/2 šálku piniových semínek

3/4 šálku extra panenského olivového oleje

1/2 šálku Parmigiano Reggiano

1/2 šálku Pecorino Romano

PŘÍLOHA:

500 g brambor

 

 

 

 

 

Francesca
Brodo di carne
Kategorie receptu: 

Základem mnoha dalších pokrmů je bezesporu dobrý vývar. Dnes si představíme vývar hovězí, bez kterého naprosto neobejdeme například při přípravě risotta, ragů, paštik a spousty dalších pokrmů. Mnoho z vás si jistě zaťuká na čelo a pomyslí si, že je daleko snazší použít instantní náhražky. Tak takhle ne! Na "zrychlovačky" ihned zapomeneme a pustíme se do pořádného vaření. Na vývar nespěcháme a necháme ho dlouho, opravdu dlouho, pomalu táhnout.

INGREDIENCE:

1 kg hovězích kostí s morkem

1 kg hovězího masa (ideálně přední kližka)

1 hrst hrubozrnné mořské soli

2 velké cibule rozkrojené na čtvrtky

1 svazek hladkolisté petrželky

4 velké mrkve

4 řapíky celeru

8 stroužků česneku

16 hřebíčků

4 bobkové listy

5 l vody