Pasta

Kategorie receptu: 

Představme si krásný podzim, který hraje rozmanitými barvami. Vše okolo nás svůdně voní pozdním aroma dozrávajícího ovoce. Slunce ještě láká k procházce, ale přesto se již rádi vracíme do tepla domova. Osobně miluji chvíle, kdy s košíkem naplněným vonícími ořechy, hruškami a dalšími plody podzimu otevřu dveře svého domu, potěším se pohledem na roztopená kamna a začnu vařit dobroty z právě přinesených surovin. Tak se s vámi teď podělím o jeden typicky podzimní recept, který, tedy podle mne, zalahodí jazyku a navíc potěší i duši. Dejme se tedy do přípravy a otevřeme svoje smysly. Lahodná vůně se totiž ponese celým domem...

Ingredience pro 4 osoby:

250 g těstovin typu penne

150 g těstovin fusilli

2 hodně zralé oloupané hrušky bez jádřinců nakrájené na větší kostky

250 g Ricotty

150 g Gorgonzoly

75 g Parmigiano Reggiano vcelku (sami si nastrouháme)

2 vejce

200 ml tučné smetany

5 vlašských ořechů

muškátový oříšek

bazalka

sůl, pepř

olivový olej (extra virgin)

máslo

Francesca
Spaghetti Carbonara
Kategorie receptu: 

Sophia Loren kdysi prohlásila:"Za všechno, co vidíte, vděčím špagetám." Tento její legendární výrok se zapsal do srdcí snad všem jejím fanouškům, ale také milovníkům těstovin. A není divu. Chutně připravená pasta je totiž tak smyslná, jako Loren sama. tedy skoro. S jediným rozdílem: Sophii si nemůže dopřát každý :) Takže se dnes pustíme do absolutní klasiky, kterou jsou Spaghetti Carbonara. A hned ze startu ostrá realita: smetana v nich fakticky nemá co dělat!

Ingredience pro 4 osoby:

350 g těstovin spaghetti

150 g guanciale

4 velké žloutky

100 g nastrouhaného Pecorina Romano

sůl, pepř

extra virgin olive oil

 

Francesca
Frittata di spaghetti
Kategorie receptu: 

Vařit se dá všelijak. Zní to děsivě? Chápu. Přesto však i tento recept si jistě zamilujete, protože se jedná o harmonii chutí použitých surovin. Jdeš o kombinaci klasických špaget, vajec a dalších věcí, které na první mohou překvapit.