Primi

Francesca
Kategorie receptu: 

Jak udělat z mála moc. To nabízí následující recept. Játrovou pěnu totiž můžeme na toastu nabídnout jako skvělý předkrm, ale i jako chutnou paštiku ze zbytků předkrmu, kterou klidně zavaříme. Záleží jen na nás, jak si se zbytky poradíme. Tak směle do toho.

Ingredience pro 4 osoby:

500 g jater (kuřecích, nebo vepřových)

2 cibule

2 polévkové lžíce capari

5 ančovičkových filet (nebo podle chuti)

2 lžíce extra panenského olivového oleje

2 dcl bílého suchého vína NEBO 05 l hovězího vývaru

bageta, nebo jiné bílé pečivo, které nám chutná

 

Francesca
Milánské šafránové risotto
Kategorie receptu: 

Tento pokrm je naprostou klasikou mezi risotti. Jeho příprava není příliš složitá ani zdlouhavá, pokud máme po ruce příslušné suroviny. Hned proto ze startu upozorňuji, že se neobejdeme bez domácího hovězího vývaru a z bylinek potřebujeme nezbytně šafrán. Bez obou surovin se o vaření tohoto jídla ani nepokoušíme. Nic jsme tedy nepodcenili a začněme.

INGREDIENCE pro 4 osoby:

320 g rýže (Arborio, nebo Carnaroli)

80 g másla

50 g cibule

100 ml suchého bílého vína

1 l horkého hovězího (nebo telecího) vývaru

špetka šafránu

60 g Parmigiano Reggiano

sůl a pepř

 

Francesca
Spaghetti Carbonara
Kategorie receptu: 

Sophia Loren kdysi prohlásila:"Za všechno, co vidíte, vděčím špagetám." Tento její legendární výrok se zapsal do srdcí snad všem jejím fanouškům, ale také milovníkům těstovin. A není divu. Chutně připravená pasta je totiž tak smyslná, jako Loren sama. tedy skoro. S jediným rozdílem: Sophii si nemůže dopřát každý :) Takže se dnes pustíme do absolutní klasiky, kterou jsou Spaghetti Carbonara. A hned ze startu ostrá realita: smetana v nich fakticky nemá co dělat!

Ingredience pro 4 osoby:

350 g těstovin spaghetti

150 g guanciale

4 velké žloutky

100 g nastrouhaného Pecorina Romano

sůl, pepř

extra virgin olive oil

 

Francesca
Risotto con funghi
Kategorie receptu: 

Podzimní dny přímo vybízejí k vycházce do lesa a sběru hub. Těch skvělých a jedlých lze v těchto dnech najít celou řadu, proto si v následujícím předpisu představíme naprostou klasiku, a to risotto s houbami. A nenechme se zmýlit, protože symfonii chutí v tomto úžasném pokrmu, který nás dokonalou vyvážeností chutí doslova přibije k židli, klidně sehrají i bedle.

INGREDIENCE pro čtyři osoby:

300 g rýže

75 g jemně nakrájené cibule

1,5 l hovězího vývaru

60 g másla

100 g Parmigiano reggiano

20 ml olivového oleje (extra virgine)

400 g hub (čerstvých nebo mražených)  - mohou být žampiony, ale i bedle, lišky, nebo hřiby smrkové

1 stroužek česneku

nasekaná hladkolistá petželka

sůl

Francesca
Frittata di spaghetti
Kategorie receptu: 

Vařit se dá všelijak. Zní to děsivě? Chápu. Přesto však i tento recept si jistě zamilujete, protože se jedná o harmonii chutí použitých surovin. Jdeš o kombinaci klasických špaget, vajec a dalších věcí, které na první mohou překvapit.